HABER: SERHAT AĞACIKOĞLU TOSYA–
Tosya’da Bir Mahalle Evlerinin Çökme Tehlikesi ile Karşı Karşıya -Seçim Zamanı Bize Oy İstemeye Gelmeyin.
Kastamonu´nun Tosya İlçesi Fevzi Paşa Mahallesi’nde Makarna Sokakta yaklaşık 1 yıl önce bilinmeyen bir nedenle çöken yol mahalle sakinlerini tedirgin Esenyurt Escort ediyor.
Mahalle sakinleri bir yıl önce çöken yolun yapılması için defalarca belediyeye yazılı ve sözlü müracaat etmelerine rağmen yapılmadığını iddia ederek şikayet ve sitemlerini dile getirdiler. “Gece Yarısı yol çökünce Mahalleli Deprem oluyor diye evlerinden kaçtı” Mahalle halkı Belediye yetkililerine seslenerek “Bir Yıl önce bu yol çöktükten sonra defalarca Belediyeye yazılı ve sözlü müracaat ettik fakat Belediye yapmıyor bize söyledikleri yolu lazım olan yapsın diyorlar.
Ne olacak burası böyle bizlerde bilmiyoruz. Bizim bu halde bir yıldır çile çekiyoruz. Yüklerimiz sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Beslediğimiz büyükbaş hayvanlar var geçen sene iki tanesi buradan düşerek telef oldu. Yazık değil mi bizlere? “Seçim günü gelene kadar belediye başkanı burayı yapmaz ise” Mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları anlatırken ‘’ 20 gün sonra Belediye seçimleri olacak eğer o gün gelene kadar burası yapılmaz ise bu sokakta 100 oy var biz bunu başka partiye vereceğiz.
Belediye ye gidiyoruz dilekçe veriyoruz fakat kimse bizi dinlemiyor. Eğer onlar bizi dinlemez ise bizde onları seçim günü dinlemeyiz. Ancak bizi yarın geleceğiz, haftaya geleceğiz diye kandırıyorlar. Çocuklarımız sokağa çıkamıyor, Okula gidemiyor Allah esirgesin buradan düşerler ve başlarına bir şey gelirse bunun vebalini nasıl taşıyacaklar. Belediye zaten yapmam diyor. Hiç umudumuz yok belediyeden.
Allah esirgesin bir Yangın çıksa itfaiye bu sokağa giremez. En az 4-5 ev çayır yanar. ‘’ Kaymakamın sosyal Medya hesabında resimleri paylaşacağım ‘’ Mahalle sakinlerinden Emekli Öğretmen evinin bahçesinde yaşadığı tehlikeyi anlatırken ‘’ Belediye yetkilileri bizlere her defasında projesi hazırlanıyor diyorlar. Kardeşim duvarın projesi mi olur Allah aşkına. Resmen yetkililer bizle dalga geçiyor. Ama seçimler yaklaşıyor biz o zaman göreceğiz.
Ben Kaymakamlığa da müracaat ettim fakat bir haber alamadım En son kaymakam beyin özel sayfasına buranın resimlerini attım fakat cevap alamadım. Şimdi de sosyal medya hesabına atacağım ve orada paylaşacağım oluyor fakat bu konuda o da bir şey yapamıyor. Seçim yaklaşıyor nasılsa bu mahalleye gelecekler. Biz onları bu çeşmenin başında Esenyurt Escort bayan karşılayacağız. Eğer o güne kadar bizim su sorunumuz çözüme kavuşmaz ise bize kimseler gelmesin’’ dediler.