Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaşlı bir adam, eşini tüfekle vurduktan sonra kendisini de aynı tüfekle intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesine bağlı Dilküşah Mahallesi’nde 69 yaşındaki Şaban A., iddialara göre önce 66 yaşındaki eşi Nesibe A.’yi evde bulunan tüfekle vurarak öldürdü. Şaban A., ardından aynı tüfekle intihar etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede çiftin öldüğünü belirledi. Olay sonrasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhuriyet Savcısının ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından çiftin cenazesi, Tosya Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı.
Gerçekleşen bu acı olay sonrası yakınlarından edindiğimiz bilgilere göre yaşamını yitiren Şaban A. ve Nesibe A. çiftinin çok mutlu olduklarını ve Şaban A. nın böyle birşeyi kasıtlı olarak yapmasının mümkün olmadığını zira Şaban A. nın eşini çok sevdiğini adeta üzerine titrediğini belirterek muhtemelen olay anında Şaban A. nın tüfeğini temizlerken kazara silahın ateş alması sonucu eşi Nesibe A. yı vurduğunu sonrasındada eşine olan sevgisinden ve pişmanlığından bu acıya dayanamayarak kendi canına kıydığı ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler.
Çiftin çevresindeki komşuları ve yakınlarınında yaşamını yitiren Şaban A. ve Nesibe A. nın çok mutlu ve örnek bir aile olduğunu vurgulamaları kazara gerçekleşen bir olay sonucu yaşanan bir dram olması ihtimalini güçlendiriyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.