Veteriner Hekim Zeliha Kurutoprak tarafından açılan AHDE VEFA Veteriner Kliniği dualarla açıldı.
Cuma namazı çıkışında yapılan açılışa, Kaymakam Pişkin Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola Tosya MHP İlçe başkanı Dündar Özurgancı, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Yeni açılan işyerinin bereketli ve bol kazançlı olması için yapılan duanın ardından açılış kurdelesini Kaymakam Pişkin ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil birlikte kesti.
Misafirlerle tek tek ilgilenen Veteriner Hekim Zeliha Kurutoprak katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Katılımcılara açılışa özel ikramlarda bulunuldu.
Veteriner hekim Zeliha Kurutoprak haber sitemize yaptığı açıklamada işyerine neden Ahde Vefa isminı koyfuğu hakkında açıklamada bulunarak.
“Ahde vefa nedir?
Verdiğin sözde durmak demektir ahde vefa . Şimdi size kısaca klinik ismimin neden ahde vefa olduğunundan bahsetmek istiyorum. Çok dua ettim klinik isminin çok anlamlı insanlara sosyal mesaj veren ve hayvanlarla ilgisi olan bir isim olması için hatta çok kişiye danıştım her danıştığım kişiden de elbette çok güzel fikirler çıktı ama nedense hiç birini içime sindiremedim tabii dua etmeye devam ettim bu sırada. Dua çok önemli dua ihtiyaçla başlar o ihtiyaç giderilince son bulur belki de Rabbimiz duamız hiç bitmesin diye bizi bazı sınavlara tabi tutuyor ,neyse ben biliyordum bulacağımı ve nihayet akşam 11 ya da 11.30 birden kafamda şimşekler çaktı ve dedim kendi kendime aranan kan bulundu hastaya ilaç ,çiçeğe su, insanı sevgi nasıl yetiştiğiyse ;benimde imdadıma bu isim yetişti.
AHDE VEFA olmalıydı kesin bu olmalıydı çünkü benim için çok önemli bu isim
1. Neden sosyal mesaj içerme kısmı insanlar vefasız yaradan rabb’ine vefasız peygamberine vefasız anaya babaya vefasız eşe dosta vefasız alsana sosyal mesaj
2. Neden hayvanların çok vefalı olması Bir deneyin herhangi bir hayvana su yemek ya da sevgi vermeyi bakalım sizi unutuyor mu ? üçüncü belki de benim veteriner hekim olmanın hikayesi ben daha çok küçükken yaşımı hatırlamıyorum ama okula tek başıma gidip gelebiliyordum. Belki ilkokul belki de ortaokul. hepiniz daha çocukken o vahim tablo ile karşı karşıya gelmişsiniz dir biz insanların bilerek ya da bilmeyerek zarar verdiği o masum canlılar; hayvanlar onların trafik kazası sonucu sokak ortasında, kaldırım kenarında yaşadığı o yürek dayanmaz görüntüler .Can çekişmeleri inlemeleri ya da oracıkta yaradana canlarını teslim etmeleri. Bu vahim durumları çocukken gördüğümde hem çok üzülür hem çok dua ederdim .
“Allah’ım ne olur bana bu hayvanları iyileştirecek bir güç ver en onları İyi edeyim “
diye tabii o zamanlar çocuk aklımla hiç veteriner hekim olayım demedim üniversite okumaya başladıktan sonra dahi aklıma gelmedi neden veteriner fakültesinde okuduğum. Tabii ilkokuldan bir arkadaşımla tatil için geldiğim zaman ,sokak ortasında karşılaşana kadar hal hatır sorduk birbirimize sonra da neler yaptığımızı anlattık .Tabi ben veteriner fakültesinde okuduğumu söyleyince hiç şaşırmadı ve hatta bana” sen zaten hayvanları çok severdin okula hep yavru kedi köpek getirirdin “dedi. Ben unutmuşum o zamanları şaşırdım vedalaştık, sonra kendimle baş başa kalınca anladım ki ben bunun için veteriner hekim olmuşum Rabbim benim çocukluk duamı kabul etmiş beni mükafatlandırmış ben de bilmeden de olsa rabb’ime çocukken bir söz vermiş oldum şimdi bu sözü tutma zamanı neden AHDE VEFA şimdi anlamışsınızdır ,çünkü ahde vefa verdiğin sözde durmak anlamına gelir bekleyin beni Rabbimin sessiz kulları sözümü tutmaya geliyorum inşallah ” dedi.
Ahde Vefa Veteriner Kliniği, Fazıl Boyner Caddesi üzerinde Tosya Lisesi altında Belediye Bloklarında muayene ve tedavi odası ile hizmet verimeye başladı.